Objavljeno: 13.02.2013 8:24

FOTO: Posjetite azil za pse “Hreša”

Na redakcijski mail je stiglo saopštenje Udruženja za zaštitu životinja “Life is life” iz Sarajeva, koje prenosimo u cjelosti:

Dana 01. Februara 2013. godine, potpisan je Ugovor o suradnji između Općine Stari Grad i Udruženja za zaštitu životinja ”Life is Life”, te Azila za pse ”Hreša” Istočni Stari Grad. Ugovor podrazumijeva monitoring nad radom navedenog azila kroz evidenciju, veterinarsku evaluaciju i smještaj pasa lutalica sa Općine Stari Grad, te po potrebi i pasa sa područja drugih Općina koje su u pregovorima o korištenju kapaciteta navedenog Azila. Azil za pse ”Hreša” je manjeg kapaciteta te je u planu izgradnja novih objekata u proljeće, a do tada su ispunjeni svi osnovni uvjeti adekvatnog boravka i smještaja pasa. Također, istog dana je potpisan i Protokol o suradnji između Azila za pse ”Hresa”, Udruženja ”Life is Life” i Prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje KS-Prača, a sve u cilju što efikasnijeg rješavanja problema pasa lutalica kao jednog od primarnih problema lokalne zajednice, lakše sporvedbe zakonske Legislative, kroz zajedničke projekte besplatne sterilizacije i kastracije, udomljavanja i razmjene iskustava i dobrih praksi rada prihvatilišta.

[print_gllr id=58784]

Posjete Azilu za pse ”Hreša”  su aspolutno dobrodošli u cilju same promocije Prihvatilišta, te promoviranja udomljavanja štićenika istog. Kao i ostala prihvatilišta, tako i navedeni Azil za pse ”Hreša” je otvoreno i unaprijed zahvalno na svakoj pomoći dobrih ljudi i institucija kroz donacije hrane i drugih potrepština. Posjete su predviđene u dane: srijeda i subota od 11:00 do 13:00 časova uz prethodnu najavu o posjeti na tel.broj: 066/228-038 ili porukom na službenu Facebook stranicu Udruženja ”Life is Life”:  http://www.facebook.com/UdruzenjeZaZastituZivotinjaLifeIsLife?ref=hl

Općina Stari Grad KS

Ibrahim Hadžibajrić

Načelnik Općine

Udruženje za zaštitu za životinja

”Life is Life”

Prihvatilište za napuštene i                                        Azil za pse ”Hreša”

Izgbljene životinje KS – PRAČA

Plugin from the creators ofBrindes Personalizados :: More at PlulzWordpress Plugins